Therapeutisch zwemmen

Therapeutisch zwemmen is zwemmen voor volwassenen met een chronische aandoening aan spieren of gewrichten en voor mensen die na een blessure of operatie moeten reactiveren. Men heeft veel baat bij oefeningen. Door pijn en bewegingsangst is men geneigd minder te bewegen maar beweging heeft juist een gunstig effect op de klachten. 
 
Het doel van de lessen?
Het doel is om door middel van het gebruik van water de vaardigheden die men nog kan, te verbeteren of op peil te houden. Er wordt aan de algehele conditie aandacht besteed, maar tijdens de lessen zal er ook voldoende ruimte zijn voor individuele aandacht.
 
De opbouw van de lessen
Onder begeleiding  van een deskundig opgeleide zweminstructrice worden de oefeningen uitgevoerd in warm water van minimaal 30 graden. De oefenvormen bestaan uit ontspannings-, lenigheids-, spierversterkende en vaardigheidsoefeningen waarbij de algehele conditie wordt verbeterd en/of op peil gehouden. Inspanning en ontspanning wisselen elkaar af. De deelnemers werken in hun eigen tempo. De oefeningen worden uitgevoerd in ondiep water.
 
Het voordeel van water
Door de opwaartse kracht van water kan men in het water bewegingen uitvoeren die op het droge vaak moeilijk of onmogelijk zijn of lijken. Tevens zorgt de opwaartse kracht van water voor een totale ontspanning van het lichaam.

 
Cookie instellingen