Informatie over recreatief zwemmen

Recreatief en banenzwemmen

 
Recreatief zwemmen

Bij recreatief zwemmen wordt er 1 lijn in het midden van het zwembad gespannen (van ondiep naar diep). 
Er zijn 2 vakken waar u in kunt zwemmen: het snelle vak, waar achter elkaar doorgezwommen wordt en het wat langzamere vak, waar je ook even een pauze kunt nemen tussendoor. 
U zwemt in z'n vak in een lus (rondje). Inhalen is mogelijk. 

 

Banenzwemmen

Op dinsdag zijn er 3 banen beschikbaar, ingedeeld naar de snelheid van de zwemmer. 
Op woensdag zijn er 5 banen beschikbaar, ingedeeld naar snelheid van de zwemmers. Op woensdag is het in 1 of 2 banen ook mogelijk voor triatlonzwemmers om te zwemmen. 
Bij banenzwemmen zwemt men in een baan heen en weer. 
Zwemt u liever in een lus in het halve zwembad dan kunt u terecht bij recreatief zwemmen. 

 

Familiezwemmen (recreatief zwemmen met speelmateriaal)

Dit betreft recreatief zwemmen met speelmateriaal op de zondagen. Het is voornamelijk bedoeld voor families met kinderen, maar ook de jeugd van 12 t/m 18 jaar is welkom. 
Er kunnen geen baantjes gezwommen worden tijdens het familiezwemmen op zondag. 

 

Oefenuurtje

Tijdens het oefenuurtje kunt u samen met uw kind de zwemslagen voor het A-, B- en C- diploma oefenen. Het oefenuurtje is vooral bedoeld voor kinderen die bij ons op zwemles zitten, zij mogen GRATIS naar binnen (een begeleidende ouder moet wel recreatief tarief betalen). De kinderen die nog geen A-diploma hebben mogen dat uurtje zonder bandjes zwemmen. Zelf de zwemslagen oefenen werkt stimulerend en kan een belangrijke bijdrage leveren aan de snelheid en de vordering die uw kind maakt. De dag en tijd waarop het oefenuurtje plaatsvindt kunt u terugvinden in ons activiteitenrooster.  

 

Cookie instellingen