Gedragscode zwembaden

De zwembranche bestaande uit zwembaden, zwemscholen en zwemverenigingen streeft naar een zwemklimaat zonder ongewenste intimiteiten en acht het van belang dat ongewenst gedrag binnen de branche wordt voorkomen en bestreden. Daartoe is de Gedragscode Zwembranche ontwikkeld door het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ. De Gedragscode bevat omgangsregels in zwembaden, waarop zowel ouders als medewerkers een beroep kunnen doen.
 
De Gedragscode zwembranche is het resultaat van de inspanningen van een samenwerkingsverband bestaande uit zwemonderwijzers, vertegenwoordigers van brancheorganisaties RECRON en VSG, sportbond KNZB, particuliere zwemscholen en Abvakabo FNV als vertegenwoordiger van de werknemers in de zwembranche.

Via deze link vindt u de gedragscode: 
https://gedragscodezwembranche.nl/de-gedragscode/


 

Meldpunt NOC*NSF

 
Het Nationaal Platform Zwembaden/NRZ streeft (met de zwembranche) naar een zwemklimaat zonder ongewenste intimiteiten en acht het van belang dat ongewenste omgangsvormen, waaronder seksuele  intimidatie, worden voorkomen en bestreden. Om dit mogelijk te maken is het telefonisch meldpunt van NOC*NSF  beschikbaar voor de zwembranche. Het telefoonnummer van het meldpunt is: 0900 202 5590 en kost 10 cent per minuut. De hulplijn met  deskundige hulpverleners is beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur.

 

Cookie instellingen