Over het Sportcomplex

Over Dukdalf Brielle

De afdeling Accommodaties binnen gemeente Voorne aan Zee beheert en faciliteert de sport- en culturele accommodaties in Gemeente Voorne aan Zee.
In Brielle is dat de locatie Sport- en cultuurhuis DukdalfBRES en in Vierpolders het dorpshuis ‘t Dijckhuis.

Afdeling Accommodaties zorgt naast de verhuur van de sporthal, diverse gymzalen en squashbanen ook voor de invulling van een divers aanbod van activiteiten in het zwembad. U kunt recreatief zwemmen, maar ook diverse aquasporten beoefenen zoals aquarobic, aquajoggen of therapeutisch zwemmen. Ook kunt u als ouder zwemmen met uw kinderen tijdens het baby-, dreumes-, peuter- en kleuterzwemmen. U kunt terecht voor zwemlessen voor uw kind voor het A, B en C diploma, een diploma zwemvaardigheid of snorkelen. Zwembad Dukdalf heeft de licentie zwem-ABC en geeft het, door het NRZ goedgekeurde, zwem-ABC uit. Ook heeft Zwembad Dukdalf al jaren het keurmerk veilig en schoon in bezit. In sport- en cultuurhuis DukdalfBRES bevinden zich naast het zwembad en de sportzalen ook een theaterzaal, een (geluidsarme) vergaderzaal, klaslokalen en Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta. In de theaterzaal programmeert de Stichting Kunst & Cultuur Brielle elk seizoen zijn voorstellingen. Daarnaast verhuurt afdeling Accommodaties de theaterzaal voor allerlei overige culturele voorstellingen, seminars, conferenties en andere bijeenkomsten. Het Dorpshuis ‘t Dijckhuis in Vierpolders valt ook onder afdeling Accommodaties en beschikt over veel ruime zalen die gehuurd kunnen worden voor allerlei activiteiten van verenigingen en inwoners van Vierpolders. Op alle locaties die Dukdalf Brielle beheert verzorgt zij ook zelf de invulling en uitvoering van de horeca en catering.
 

Zwembad Dukdalf


Zwembad Dukdalf bestaat uit een instructiebad (ondiep), een peuterbad, een 25 meter wedstrijdbad (5 banen) en een whirlpool.
In zwembad Dukdalf wordt aan een groot aantal verschillende doelgroepen les gegeven. Zo hebben wij onder andere activiteiten voor senioren en hartpatienten, en hebben wij verschillende vormen van watersport voor volwassenen zoals aquarobic, aquajoggen en trimzwemmen. Daarnaast kunt u ook voor baby-, dreumes- en peuterzwemmen bij ons terecht. Tevens bieden wij de mogelijkheid uw kindje te laten wennen aan het water ter voorbereiding op de ABC zwemlessen tijdens het kleuterzwemmen.

Extra warm water
Op woensdag en donderdag is er extra verwarmd water van minimaal 30 graden celcius. 

Praktische informatie
Zwembad Dukdalf beschikt over 2 grote kleedkamers en een flink aantal kleedcabines. 
Er zijn kuisjes aanwezig (0,50 eurocent inworp). 
Voor de kleine kinderen zijn er aankleedkkussens in de zwemzaal, u kunt uw kind hier omkleden en verschonen.

Zwembaddesinfectie
Zwembad Dukdalf gebruikt voor de desinfectie van het zwemwater een zoutelectrolyse. Zoutelectrolyse is een techniek waarbij zout wordt opgelost in onthard water via membraantechnologie. De chlooroplossing welke hierbij ontstaat wordt rechtstreeks aan het zwemwater toegevoegd. Dit zorgt voor een effectievere en dus betere zwemwaterkwaliteit. Gevaarlijke chemicaliën zoals chloor bleekloog en zwavelzuur zijn overbodig geworden. Daarnaast werkt dit systeem water- en energiebesparend.
De voordelen voor u als zwemmer zijn:

 • Minder last van chloorlucht
 • Minder last van oog- en slijmvlies irritatie, alsmede minder problemen voor personen die buisjes in de oren hebben.
 • Laag chloorgebruik per zwemmer
 • Laag energieverbruik per zwemmer

 

Keurmerk veilig en schoon

In de media (zie link:http://www.nu.nl/binnenland/3760473/weinig-zwembaden-met-keurmerk.html) wordt er kenbaar gemaakt dat er maar weinig zwembaden met een keurmerk zijn in Nederland. Met enige trots kunnen wij zeggen dat wij sinds 2012 in het bezit zijn van het keurmerk Veilig & Schoon. Om voor dit keurmerk in aanmerking te komen en het keurmerk te behouden moeten we aan strenge eisen voldoen op het gebied van veiligheid en hygiëne.
 

Huisregels

 • Een ordelijk gebruik van de accommodatie en de daarin aanwezige inventaris en materialen, overeenkomstig zijn bestemming en in overeenstemming met het doel waarvoor de ingebruikgeving is verzocht; het na afloop van ieder gebruik schoon en ordelijk achterlaten van de accommodatie.
 • De bezoeker meldt hygiënisch niet verantwoorde situaties aan het aanwezige personeel.
 • De bezoeker voorkomt onnodige vervuiling.
 • De gebruiker mag de in gebruik genomen ruimte niet gebruiken voor commerciële doeleinden. Verkoop van producten of diensten door de gebruiker in de in gebruik genomen ruimte is niet toegestaan.
 • Zonder uitdrukkelijke toestemming van de ingebruikgever mogen er geen (licht)-reclame, (naams-)aanduidingen, borden, aankondigingen en publicaties aangebracht worden.
 • Met uitzondering van de daarvoor aangegeven plaatsen zal er zonder goedkeuring van de beheerder niet op of in de vloeren, muren, deuren enz. worden geplakt, geniet of gespijkerd o.i.d.
 • Het nuttigen van zelf meegebrachte etens- of drinkwaren is in alle accommodaties niet toegestaan. Drinken en etenswaren kunnen bij de bar in de accommodatie gekocht worden. Catering voor een  vereniging of partij kan besteld worden bij de afdeling Dukdalf, via de leidinggevende Horeca.
 • Het is niet toegestaan om te roken in de betreffende accommodatie. De accommodaties volgen het landelijk rookbeleid. Buiten zijn er nabij de diverse entrees rookzuilen geplaatst, waar u kunt roken en waarin u de peuken kunt deponeren. Bij de entree mag niet worden gerookt, deze dient altijd vrij gehouden te worden.
 • Het is niet toegestaan soft- en harddrugs te gebruiken en/of in bezit te hebben.
 • Discriminerend gedrag dan wel taalgebruik is niet toegestaan.
 • Hinderlijk gedrag ten opzichte van andere gebruikers of bezoekers van de accommodaties dient achterwege te blijven.
 • Huisdieren zijn niet toegestaan in de accommodaties, met uitzondering van blindengeleidehonden of hulphonden van personen met lichamelijke, visuele, auditieve of andere cognitieve beperkingen.
 • Het parkeren van voertuigen is uitsluitend toegestaan in de daarvoor bestemde parkeervakken. Fietsen, brommers en overige voertuigen dienen in de daarvoor bestemde fietsenrekken/ stalling te worden geplaatst. Voertuigen die worden geparkeerd voor de entree van de accommodaties zullen worden verwijderd op kosten van de overtreder.
 • Bij calamiteiten treedt het noodplan in werking en bent u verplicht eventuele aanwijzingen van medewerkers van de accommodatie op te volgen
 • Het is niet toegestaan om spullen neer te zetten in gangen en voor nooduitgangen.

 

Tarieven

Onze tarieven lopen per seizoen, van 1 augustus t/m 31 juli. 
De huidige tarieven kunt u terugvinden op onze website www.dukdalfbrielle.nl/tarieven

 

Cookie instellingen