Keurmerk Dementievriendelijk voor DukdalfBRES

za 17 nov 2018

Brielle - Sinds vrijdag 16 november is Sport- en Cultuurhuis DukdalfBRES erkend met het Keurmerk Dementievriendelijk. Een dementievriendelijke organisatie biedt een veilige omgeving voor álle klanten en bezoekers, ook als zij dementie hebben.

Op initiatief van Ketenzorg Dementie en Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta hebben de medewerkers van de samenwerkende organisaties in DukdalfBRES, te weten BREStheater, Sportcentrum Dukdalf en de Bibliotheek, hiervoor de training Samen Dementievriendelijk gevolgd. Aansluitend is aan DukdalfBRES het Keurmerk Dementievriendelijk uitgereikt.

Vanaf deze middag is ook de Geheugenbibliotheek beschikbaar. Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta heeft een prachtige collectie samengesteld, bedoeld voor iedereen die in zijn/haar omgeving te maken heeft met dementie of er meer over wil weten. Met deze collectie wil de Bibliotheek voorzien in de behoefte aan informatie op dit gebied. Binnenkort komt er ook een speciaal voor DukdalfBRES ontworpen boekenmeubel. Aan dit meubel, wat symbool zal staan voor de onderlinge samenwerking, worden activiteiten gehangen op het gebied van dementie. Denk hierbij denk aan zwemmen/sporten speciaal voor deze doelgroep, theatervoorstellingen en gelegenheden om elkaar te ontmoeten.

Cookie instellingen