Survival

Wat is Survival
Bij het survivaldiploma leer je hoe je jezelf kunt redden als je onverwachts in het water terecht komt. Je leert ook wat je b.v. absoluut niet moet doen als een vriendje in nood is. Om het survivaldiploma compleet te krijgen doe je drie keer examen, voor Survival 1, 2 en 3.

Een greep uit de onderdelen die geoefend worden:

Survival 1
Richting een boot zwemmen, onder-over-onder een vlot door, met één of twee vriendjes een vlot vervoeren, een schoen opduiken, met een geblindeerde bril onder water zwemmen, een droge redding vanaf de kant uitvoeren door een vriendje een hulpmiddel (spijkerbroek) toe te werpen.

Survival 2
Als bij Survival 1, maar nu verder, met als extra o.a. het vriendje op het vlot vervoeren, op de rug onder een vlot door tijgeren, met een hoekduik richting de bodem duiken en op de bodem door een liggende hoepel gaan.

Survival 3
Als bij Survival 2, maar nu verder, met als extra o.a. een pop opduiken en vervolgens de pop vervoeren in de kopgreep over een afstand van 5 meter.  

Na 3 examens
Ben je eenmaal in het bezit van deze 3 survival- diploma’s, dan ben je naast een echte waterrat, ook iemand die in levensbedreigende situaties jezelf en/of eventueel een ander kan redden.

Hoe gekleed?
Alle onderdelen dienen gekleed te worden uitgevoerd.

Het basis kleedpakket bestaat uit: een lange broek, shirt of blouse met lange mouw

Uitgebreid kledingpakket bestaat uit:

Survival 1: 
lange broek, shirt of blouse met lange mouw en schoenen

Survival 2:
lange broek, shirt of blouse met lange mouw, regenjas en schoenen

Survival 3:
lange broek, shirt of blouse met lange mouw, trui, regenjas en schoenen

Voor wie zijn de lessen bestemd?
Voor alle jongens en meisjes met zwemdiploma  A, B en C.

Wanneer ?
Meer informatie over zwemvaardigheid, als ook de dagen en tijden van de lessen kunt u vragen bij de balie van het sportcomplex
 
Wat kost het?
Hiervoor kunt u onze tarievenpagina raadplegen. De lessen zijn net zo duur als de normale zwemlessen van 60 minuten. 
 

 

Cookie instellingen