Week van de Ouderen

Week van de Ouderen

22 oktober 2019

Vier het leven! Zing mee met het aanschuifkoor, woon de optimistische theatervoorstelling ‘Minoux’ bij of kom kijken bij de onthulling van het dementiemeubel. Van 13 t/m 20 november organiseren de partners in Sport- en Cultuurhuis DukdalfBRES de Week van de Ouderen.

Het thema van de week is ‘Vier het Leven’. Ouderen kunnen uit volle borst komen zingen, sporten en genieten van theater. In het complex zijn er speciale attenties voor de doelgroep. En Briellenaren die de unieke mix van cabaret, theater en documentaire voorstelling willen bezoeken op woensdagavond 20 november krijgen korting in het afrekenproces.

Onthulling meubel Geheugenbibliotheek
Op woensdag 13 november om 13.30 uur wordt het nieuwe meubel voor de Geheugenbibliotheek onthuld. Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta heeft een prachtige collectie samengesteld, bedoeld voor iedereen die in zijn/haar omgeving te maken heeft met dementie en/of de Ziekte van Alzheimer of er meer over wil weten. Voor DukdalfBRES is speciaal dit boekenmeubel ontworpen, welke symbool staat voor de onderlinge samenwerking.  Bij het meubel vindt u informatie over actuele bijeenkomsten, voorstellingen, cursussen en sportactiviteiten passend bij het thema Dementie in DukdalfBRES.

Aanschuifkoor
Direct na de onthulling van het dementiemeubel op 13 november gaan we weer lekker zingen in de theaterzaal! Zing gezellig mee! Zangtalent is niet nodig. Want zingen maakt blij en samen zingen maakt nog veel blijer! Er worden bekende meezingers gezongen, veelal in het Nederlands, maar ook Engelstalig. Tijd: tussen 14.00 en 15.30 uur, entree is gratis.

Badkledingverkoop en meer…
Dukdalf Brielle organiseert speciaal in het kader van de Week van de Ouderen een badkledingverkoop op 13 november van 09:00 – 12:00 uur. Daarnaast krijgen deelnemers van de 60+ aquasporten gratis koffie of thee tussen 13 en 19 november. De Aqua fit 60+ en Aqua gym 60+ worden gegeven op dinsdag, woensdag en donderdag (kijk voor exacte tijden op de website www.dukdalfbrielle.nl).

Theatervoorstelling Minoux: Moeder mag niet dood!
De afsluiting van de Week van de Ouderen wordt gevierd met de ontroerende en optimistische voorstelling van cabaretière Minou Bosua en haar 88-jarige moeder Jopie. In een unieke mix van cabaret-theater-documentaire onderzoekt Minou de blauwdruk van haar leven, terwijl moeder Jopie met uiterste precisie en volle overgave haar levensverlengende zang en dansrituelen doet. Vrolijk zwierend richting eeuwigheid geven moeder en dochter een energiek beeld van een omgekeerde euthanasie. Een voorstelling voor iedereen met onbeteugelde levensdrift of met gebrek daaraan.

Door de bijdrage vanuit het Fonds De Brielse Penning betalen inwoners van de Gemeente Brielle slechts €12,50
Entree: €17,50 -> Briellenaren: € 12,50 (incl. drankje). Aanvang: 20.30, bestel kaarten via BREStheater.
Cookie instellingen